Give us a like and we'll keep you in the loop.

Magazine met nieuws uit én over communicatieland. Geschreven door studenten en docenten van de opleiding Professionele Bachelor Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

David Hasselhoff met uitsterven bedreigd

David Hasselhoff in een landschap
David Hasselhoff in een landschap

Knight rider, Baywatch, alcoholist, dit zijn enkele woorden die in mij opkomen als ik de naam David Hasselhoff hoor. Het reclamebureau Duval Guillaume kreeg in 2015 de aartsmoeilijke opdracht om een campagne te ontwikkelen voor een programma over David Hasselhoff. Een campagne die me meteen wist te boeien en ik was zeker niet de enige.

Duval Guillaume op z’n best

Duval Guillaume klinkt bij iedereen bekend in de oren, het toonaangevende reclamebureau gevestigd in België dat ieder jaar opnieuw grote bedrijven als Coca-Cola, Brussels Airlines, BinckBank en Center Parcs aantrekt als klanten. De mensen van Duval Guillaume weten zeer goed hoe de wereld van advertising en branding in mekaar zit. Dit wordt bewezen door het feit dat ze iedere keer opnieuw creatieve en humoristische reclamespots en campagnes op de wereld los laten. Zoals de spot waarbij koppels plaats nemen in een cinemazaal gevuld met stoere motorrijders of de campagne waar ze kinderen laten praten over wat ze denken van de bankensector.

‘Save the Hoff’

David Hasselhoff als Knight rider
David Hasselhoff als Knight rider

De campagne ‘save the Hoff’ interesseerde me meteen, dit omdat ik de televisie pop-culture van de jaren 80 en 90 geweldig vind. David Hasselhoff speelde in die periode een belangrijke rol in de televisie pop-culture met zijn iconische rollen in Knight rider en Baywatch. Voor de campagne ‘save the Hoff’ gaat Duval Guillaume een heel aparte richting uit. Ze ontwikkelde een 360 graden campagne rond David Hasselhoff. Bij Duval Guillaume hebben zijn ze van mening dat David Hasselhoff ook wel ‘The Hoff’ een uniek wezen is. Iemand zoals hij dat vind je geen twee keer op onze planeet. De campagne is bedoeld als reclame voor een nieuw tv-programma op de BBC. Het tv-programma volgt de voormalige Knight rider die zijn leven weer op de op de rails wil krijgen na problemen met alcohol en vrouwen. http://www.duvalguillaume.com/work/save-the-hoff

Eindproduct

Het eindproduct van de campagne mag gezien worden. Zoals ik al aanhaalde is het een 360 graden campagne. De verschillende onderdelen van de campagne zijn:

-Tv-spot: natuurbeelden die eindigen met de slogan ‘There is only one Hoff’
-Tv-spot: getuigenissen van mensen die ooit gered werden door Knight rider of mitch
-Vier affiches in ware National Geographic stijl

In de campagne wordt duidelijk gemaakt dat ‘The Hoff’ met uitsterven bedreigd is en dat het een absolute noodzaak is om hem te redden. De tv-spot worden iedere keer afgesloten met de woorden: ‘But there is only one Hoff left in the world.’ De baseline luidt als volgt: ‘Save the Hoff ! Watch Hoff the Record.’ Dit vond ik hilarisch en het gaf me tegelijk ook weer een Baywatch gevoel. De acteur zelf is ook fan van de campagne, hij gebruikt één van de affiches als coverfoto voor zijn Facebook-pagina.

Succes

De campagne was een groot succes, dit verbaasde mij helemaal niets. De campagne zat naar mijn mening heel goed in mekaar, de mensen van Duval Guillaume combineerden humor met een serieuze toon. Deze combinatie garandeerde voor hen succes want ze wonnen ermee een aantal prijzen:

  • PromaxBDA Europe Awards 2016 | Integrated – SILVER
  • Celebrate Creative Belgium Awards 2016 | Integrated - BRONZE
  • Celebrate Creative Belgium Awards 2016 | Film – BRONZE

David en Duval: een goed huwelijk

Door de campagne te bekijken en er meer info over te zoeken, kan ik besluiten dat het wereldberoemde Duval Guillaume nog steeds één van de beste reclamebureaus in de wereld is. De campagne ‘save the Hoff’ vond ik geweldig dit natuurlijk omdat David Hasselhof nu éénmaal een held is. De campagne werd zelfs zo goed onthaald dat ze niet enkel in Europa maar ook in Amerika gebruikt gaat worden.