Give us a like and we'll keep you in the loop.

Magazine met nieuws uit én over communicatieland. Geschreven door studenten en docenten van de opleiding Professionele Bachelor Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

De shopervaring van 2017 : een mix van Online en Offline

Iedereen doet al wel eens online aankopen en dat brengt de offline verkoop ongetwijfeld in moeilijkheden. Maar wat is nu het leukst om te doen? Achter de laptop dingen bestellen of echt naar de winkel gaan? Ik deed zelf de test. De voor-en nadelen deel ik graag met jullie. Ik heb mijn test over 2 dagen verspreid met een maximum bedrag van 100 euro.

Shopping

Dag 1 : Online winkelen

Ik zet me voor de computer met de tv op de achtergrond. Naast me staat iets lekkers om te drinken. Ik kies één site, namelijk Zalando. Ik bekijk uren en uren lang kleren en juiste maten. Uiteindelijk heb ik heel veel in mijn mandje zitten. Waarom? Omdat ik bepaalde kledingstukken in verschillende maten wil bestellen en omdat ik niet zeker ben welke de juiste maat is. Uiteindelijk ben ik klaar om te bestellen. Met een simpele klik is mijn bestelling geplaatst. Ik moet 2 dagen wachten. Dan staat mijn bestelling aan de deur, klaar om te passen. En retourneren is ook best wel simpel.

Dag 2 : Offline winkelen

Ik sta op rond een uur of 10 en maak mij klaar om een leuke shopdag in Hasselt te beleven. Eenmaal in Hasselt ga ik lekker ontbijten zodat ik goed aan mijn dag kan beginnen. Het is toch wel tof om de kledingstukken in het echt te kunnen zien en voelen. In de eerste winkels waar ik binnen ga vind ik niet echt iets wat ik mooi vind. Dus is het tijd om iets te drinken, want dat hoort er natuurlijk ook bij! Ik nip rustig van mijn drankje en dan ben ik klaar om opnieuw een paar winkels af te struinen. Maar al snel zit ik aan mijn maximum bedrag van 100 euro. Het geld is op dus tijd om naar huis te gaan met mijn aankopen.

Wat zijn nu de voor- en nadelen?

online shoppen

Mijn bevindingen zijn dat ik zowel online als offline winkelen leuk vind. Het is wel heel verschillend. Bij online kun je gezellig thuis zitten terwijl je aan het shoppen bent. Het leuke eraan is dat je niet speciaal de deur uit moet. Als je weinig tijd hebt om helemaal naar een grote winkelstad af te zakken is het ook gemakkelijk dat je gewoon thuis iets kan bestellen en dat het aan huis geleverd wordt. Ook kan je op de site van Zalando een maximum bedrag instellen zodat je alleen de kledingstukken die binnen je eigen budget vallen te zien krijgt. Dat is een voordeel want als je offline winkelt kijk je eerst in de winkel naar de kledingstukken die je mooi vindt en dan pas naar de prijs. Dus als de prijs een beetje hoog is kopen we het sneller omdat we het mooi vinden. Daardoor denk ik dat online winkelen vaker goedkoper is dan offline winkelen. Maar offline winkelen heeft ook zijn charmes. Gezellig door de stad wandelen, tussen het shoppen door iets drinken en eten, wat bijpraten met vriendinnen. Maar je moet er wel de tijd voor nemen. Mijn conclusie is dan ook dat een combinatie van de beiden ideaal is.