Give us a like and we'll keep you in the loop.

Magazine met nieuws uit én over communicatieland. Geschreven door studenten en docenten van de opleiding Professionele Bachelor Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

Een hype om bij stil te staan! #mannequinchallenge

Hillary Mannequin Challenge

Zoals jullie vast en zeker al hebben opgemerkt is de 'mannequin challenge' heel hip op de sociale media. Niet enkel vrienden poseren voor dit leuk concept maar ook verschillende bedrijven, scholen en overheidsinstellingen nemen deel aan deze rage. Zeker en vast een hype om even bij stil te staan!

Wat is de Mannequin Challenge?

Je neemt met een groep mensen een zo gek mogelijke pose in en probeert dit in beeld te brengen met een filmpje zonder te bewegen, knipperen of zichtbaar te ademen. Meestal probeert men een zo gek mogelijk thema of decor op te zetten om het zo zo origineel mogelijk te maken.

Mannequin Challenge

Hoe is de hype begonnen?

De challenge ontstond eind oktober in Amerika. Waarschijnlijk waren studenten van een middelbare school in Florida de trendsetters. Wanneer Hillary Clinton en haar campagneteam zelf een soortgelijk filmpje maakte werd de wereldwijde hype geboren.

Niet enkel Hillary haar challenge werd super vaak bekeken. Ellen DeGeneres wist na de 'Selfie der Selfies' op de Oscaruitreiking er opnieuw in te slagen om verschillende sterren samen te krijgen om ook een Mannquin Challenge in het Witte Huis te filmen. Dit filmpje heeft ondertussen al het hele internet veroverd.

White House Mannequin Challenge

Er zijn ondertussen heel veel verschillende mensen die hele originele filmpjes hebben gemaakt. Hieronder zijn bekendheden zoals Rob Kardashian (broer van de Kardashians) die de bevalling van zijn vrouw (weliswaar in scène gezet) naspeelde in de vorm van een mannequin challenge. Ook zijn er reeds filmpjes opgedoken van onder andere verschillende legereenheden, bekende zangers/zangeressen, sportclubs en scholen. Ook onze school is weer helemaal mee met het verhaal. De studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL Hasselt brachten niet enkel een origineel filmpje met veel plezier maar ook met een belangrijke boodschap. Met het thema alcoholgebruik en Rodeneuzendag geven de studenten aandacht aan psychische problemen die soms ook aan de basis van een problematisch alcoholgebruik liggen. Hiermee 'staan ze stil' bij meer dan enkel een super toffe hype!

Check zeker de video van de studenten Communicatiemanagement hier.

Studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL maken een #mannequinchallenge.