Give us a like and we'll keep you in the loop.

Magazine met nieuws uit én over communicatieland. Geschreven door studenten en docenten van de opleiding Professionele Bachelor Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

Instagram stories voor bruidswinkels: yay or nay?

bridal shop

Instagram lanceerde een tijdje geleden Instagram stories. De nieuwe feature op Instagram zorgt ervoor dat je momentopnames of video’s in je story kan plaatsen die na 24 uur verdwijnen. Zowel grote als kleine bedrijven maken hier steeds meer gebruik van. Ik werk in een bruidswinkel en wil mijn baas ervan overtuigen dat het gebruik van instagram stories heel wat voordelen heeft! Lees je mee?

Mijn ervaring
Ikzelf werk als blogger bij een bruidswinkel in Beverlo. Buiten blogs schrijven moet ik ook social media up-to-daten en foto’s maken. Ik post regelmatig foto’s op Instagram en plaats af en toe een foto of een video op Instagram stories. Mijn baas ziet er het nut niet van in. Volgens hem kan ik de foto’s die ik op Instagram stories plaats beter op het Instagram profiel van de bruidswinkel plaatsen. Ik heb hem nog niet kunnen overtuigen. Wie weet na het schrijven van deze blog wel!

Interactiviteit

Voor vele bruidswinkels is het gebruik van social media onontbeerlijk waaronder ook Instagram. Het leuke eraan is dat je er niks voor moet betalen, het is helemaal gratis! Daarnaast is Instagram stories een leuke en handige feature om interactie te creëren met je volgers. Je kan jouw interactie ook verhogen door zelf open te zijn en te laten zien wie je echt bent. Je volgers blijven up-to-date met je bedrijf en de nieuwste bruidsjurken. Door meer unieke momenten te delen creëer je niet alleen een ‘closer’ band met je volgers, maar zorg je ook voor meer interactie. Trouwe volgers gegarandeerd dus!

emoji en filter

Filters & emoji gebruiken

Filters en emoji gebruiken is altijd wel leuk. Je hebt verschillende filters en emoji die je onmiddellijk kan gebruiken op Instagram stories. Door ze te gebruiken, maak je het niet alleen speels, maar spring je eveneens in het oog van jouw volgers. Wees dus zo veel mogelijk creatief en pimp je foto’s op met allerlei leuke emoji, teksten of filters. Want hierdoor blijf je als bruidswinkel beter hangen in de gedachten van je volgers. Bovendien kan dit als bedrijf enkel en alleen in jouw voordeel werken!

Inspiratie

Je kan bijvoorbeeld een klant die binnenkort gaat trouwen jouw Instagram account laten overnemen zodat ze een week de voorbereidingen deelt op jouw Instagram stories. Dit is vooral handig voor je volgers die binnenkort ook gaan trouwen. Namelijk je volgers kunnen hier niet alleen inspiratie uithalen, maar ook volgen hoe de voorbereidingen verlopen. Dit is altijd wel interessant voor hen! Kortom, het gebruik van Instagram stories voor bruidswinkels is zeker relevant en heeft alleen maar zijn voordelen. Gebruiken maar!